Metoda folosita este una pozitiva si motivationala.
Rezultatele sunt evidente si desi constituie inca o noutate, aceasta metoda a reusit sa influenteze si sa modifice atat imaginea despre dresaj cat si comportamentul stapanilor fata de cainii lor. Cursurile de predresaj pot fi incepute de indata ce puiul a finalizat schema de vacinare si poate fi scos pe strada.
Cursurile dresaj pot fi efectuate in prezenta stapanului.
Programul de lucru este Luni - Vineri. Dresajul se poate efectua la domiciliul clientului sau cu sederea cainelui in pensiunea scolii de dresaj. In cazul sederii cainelui in pensiune, se adauga costul mancarii. Modalitatea de lucru si locatia se stabilesc dupa evaluarea si testarea comportamentala a cainelui.

In situatia in care exista oarecare probleme de comportament, situatia impune ca pregatirea sa se faca in general la domiciliul cainelui.

In majoritatea cazurilor, o perioada de doua luni de zile este suficienta pentru parcurgerea unui program complet de educatie.


Predarea comenzilor la stapan constitue o faza extrem de importanta a dresajului si asigura reusita programului pentru posesorul cainelui.Fara predare ,cainele va raspunde bine la dresor si probabil deloc la stapan. Predarea poate dura pana la 20 de zile .De fapt aceste exercitii se cer invatate de catre stapan, care reuseste astfel sa faca o echipa cu cainele sau.

 
 
Stimularea face minuni chiar si cu rasele nordice (este insa de mentionat ca la aceste rase odata ce este scoasa recompensa, daca stapanii nu mentin cu strictete un program de lucru cainele incepe sa arate din ce in ce mai putin interes catre colaborarea cu stapanul.)
 
 
Frate cu Sparky (vezi poza din stanga), un caine care a raspuns foarte bine programului de lucru,si-a demonstrat calitatile intr-un show de divertisment difuzat pe Antena 1, pe cand avea numai 8 luni.
 
 
Motivatia cu hrana trezeste un asemena gen de atentie chiar si la cainii cu handicap auditiv.
 
 
 
Binenteles ca sunt caini ce se stimuleaza mai bine la minge, carpa sau bat. Indiferent de stimulentul folosit atentia este ce mai importanta parte - este fundatia dresajului.
 
 

 
Pentru a asigura progresul in lucru folosesc lesa de 3 sau 5 m in exercitiul de asteptare.
 
 
 
Stefan este un caine deosebit cu o mare dragoste de minge.

     
Formarea muscaturii pe toata suprafata corpului Servicii de pregatire a cainelui de paza si protectie


  • Stimularea instictului de vanatoare.
Formarea muscaturii pe carpa de sac  • Obisnuirea cainelui cu contact fizic in timpul mentinerii muscaturii


  • Obisnuirea cainelui cu amenintari directe
Observati cat de adanca trebuie sa fie priza (muscatura) pe panza de sac


  • Muscatura pe fata de manson
Snoop - femela de Ciobanesc German musca puternic fata de manson alimentata 100% de instinctul de vanatoare.


  • Pregatirea scotocirii
In imagini:
Dr. Cristian Dragomir cu cainele sau, TORO, la pregatirea pentru sustinerea examenului SCH1.
Agitarea premergatoare oferii fetei de manson din semicerc. Cainele este stimulat puternic, iar muscatura se ofera cu cainele tinut in lesa. Abia dupa ce cainele musca puternic mansonul se incepe pregatirea exercitiului de scotocire.
Semnalizarea infractorului
 
Cainele este invatat sa caute infractorul si cand il gaseste sa ramana langa el si sa-l latre.
TORO, cainele lui Cristian semnalizeaza corect.
De altfel si-a sustinut examenul de SCH1 si a obtinut un punctaj execelent. La scotocirea la cort, semnalizare, priza pe manson si linia de disciplina a provocat ropote de aplauze. Cainele a fost pregatit timp de 4 luni in Baza Scolii din Adunatii-Copaceni.
 
 
 

stiri | servicii dresaj | servicii pensiune | home | contact